Warning: Use of undefined constant pid - assumed 'pid' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/gulkuafo/gebzedis.com/index.php on line 9
Diş Beyazlatma - Diş Beyazlatma
+

TEDAVİLER

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma, farklı sebeplerden dolayı dişlerimizin üzerinde meydana gelen kararmaların giderilmesi amacı için yapılan temizleme işlemidir.


Dişlerde meydana gelen sararma ve renk değişimleri kişileri rahatsız ettiğinden, bu yöntemin uygulanması sayesinde zahmetsizce dişlerin rengi açılabilir. Ağız içinde dişlerde çürük ve diş eti hastalığı olan kişilerin, daha önce bu rahatsızlıkları tedavi ettirmeleri, ardından diş beyazlatma işlemini yaptırmaları tavsiye edilir. Erişkinliğe gelmemiş kişilerin, gebe ve emziren kadınların diş beyazlatma işlemini yaptırmaması önerilir.


İnsanların çoğu dişlerindeki doğal rengi değiştirerek, daha güzel bir görünüme sahip olmak ister. Uzun vadede besin tüketimi sonucunda dişlerinde oluşan renk değişiminden rahatsız olanların, diş beyazlatma işlemi yaptırmak istemesi gayet normaldir. Çoğu insan bu uygulamanın zor olduğunu düşünür. Ancak bu uygulama hem evde, hem de diş doktorunun muayenehanesinde  yaptırılabilir. Evde yapılan diş beyazlatma işleminde, muayenehanede  yapılan kadar verim alınamasa bile yine de dişlerin renklerinde bir değişim meydana gelir. Diş doktorunun yapacağı klinik uygulamada ise kişilerde arzu edilen  sonuç kesinlikle elde edilir.


Dişler daha güzel bir gülümsemeyle kişinin kendine olan güveninin artması için, daha genç bir görünüm için, iş görüşmesi, düğün ya da özel bir buluşma için beyazlatılabilir. İnsanlar her zaman güzel bir gülüşe sahip olmak ister. Ancak dişlerinde olan renk değişimleri buna olanak vermeyebilir. Doğal diş renkleri değişik etkenlerden dolayı zaman içinde etkilenir. Dişlerde meydana gelen lekelerin ve içten sararmanın nedenleri ise;


  • Doğal yaşlanma sürecinden
  • Tütün kullanımı, çay, kahve, kola ya da şarap içme veya böğürtlen, kiraz gibi yüksek pigmentli gıda tüketimi
  • Dişlerde plak ve tartar tortusu birikimi
  • Dişlerde benekli görünüme sebep olan fazla oranda florür alımı
  • Çocuklu döneminde antibiyotik tetrasiklin tedavisinin uygulanması
  • Dişlerde gri, kahverengi ya da siyah renge neden olabilecek travmalar